Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 121
Składniki
Grzyby namocz w gorącej wodzie. Karkówkę i filet z indyka umyj, osusz na papierowym ręczniku i pokrój na kawałki.
Ugotuj w posolonej wodzie. Następnie dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, posiekane cebule i wszystko razem gotuj, aż mięso będzie miękkie. Bułki namocz w gorącej wodzie przez 15 minut.
Ostudź, odciśnij i zmiel. Ugotowane mięso z grzybami, cebulą i bułkami zmiel. Dodaj jajka, sól, pieprz i gałkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 °C.Źródło: Na żywo