Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w pieprzu ze świeżymi ziołami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyj, ugotuj w małej ilości wody. Zmiel je z podsmażoną wątróbką dwukrotnie. Dodaj żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj kajzerki namoczone w wodzie, w której gotowało się mięso.
Pozostały wywar wlej do masy i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do mięsa i wymieszaj. Wyłóż mięso do wysypanej tartą bułką keksówki. Posyp je tartą bułką. Piecz w temperaturze 180 st. C około godziny.
Obsyp kolorowym pieprzem i piecz jeszcze 15 minut. Udekoruj ziołami.
RADA: Pasztet podawaj z domową ćwikłą i żurawiną.Źródło: Olivia