Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z dyni i wątróbki.

Pasztet z dyni i wątróbki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14143

Dodano:

Odsłon: 2699

Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obraną dynię zetrzeć na grubych oczkach tarki,posolić i zostawić na 40min.by puściła wodę.

    Wątróbkę oczyścić z włokien ,umyć i odsączyć na sitku.

    Cebulę i czosnek pokroić w talarki i podsmażać,dodać wątróbkę i smażyć 10min.
    Wystudzić.

    Dynię odcisnąć z wody ,dać do miski,dodać posiekaną natkę,dymkę,jajka,bułkę tartą oraz resztę przypraw.

    Wątróbkę zblendować wraz z cebulą,dodać do dyni.

    Wszystko dokładnie wyrobić najlepiej ręką.

    Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.Masę wyłożyć ,wyrównać i zapiekać w 200st.około 1 godz.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń