Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z kaczki

Pasztet z kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 95

Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z kaczki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso zmiel dwukrotnie razem z wątróbkami. Dodaj żółtka jajek, masło, śmietanę oraz część warzyw. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj.

  2. Pasztet wyłóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Całość włóż do kąpieli wodnej i piecz 80 minut w temperaturze 120° C. Na 10 minut przed końcem posyp wierzch resztą pokrojonych warzyw.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń