Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekany pasztet zapiekany w cieście.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Zawsze gdy się przygotowuje królika, duszonego czy pieczonego zostają podroby i gorsze kawałki. Proponuję zrobić z nich wykwintny pasztet. Mięso posiekałam, dodałam usmażoną cebulę i pozostałość ziemniaków z obiadu. Można użyć bułki tartej lub kaszy manny. dodałam jeszcze sól i pieprz i jajo i wymieszałam pasztet.
Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem. Ułożyłam w nim plastry ciasta filo i wyłożyłam masę pasztetową. Dodałam jeszcze gałązkę rozmarynu- doda pięknego aromatu. Pasztet zapiekałam 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)