Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z marynowanych piersi kaczki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Wymieszać marynaty. Wątróbkę oczyścić z błon, mięso opłukać i osuszyć. Zalać marynatą mięso i wątróbkę, odstawić na noc.
Masło stopić, zebrać pianę z wierzchu. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki. Mięso i wątróbki razem z marynatą zmiksować na gładką masę, wbijając po 1 jajku i wlewając powoli stopione masło. Doprawić solą i pieprzem.
Formę pasztetową wypełnić masą, przykrytą z wierzchu paskami słoniny. Piec 70-80 minut w temp. 200°C. Wystudzić. Podawać np. z żurawiną do mięs lub chrzanem ze słoiczka rozcieńczonym śmietaną.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium