Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z pieczarek i fasoli

Pasztet z pieczarek i fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 655 Ocena: 9903

Dodano:

Odsłon: 3937

bardzo prosty, lekki i pożywny pasztet wegetariański :-). Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

Składniki

  • fasola biała 1 puszka
  • pieczarki 50 dag
  • jajko 2
  • kasza manna 3 łyżki
  • cebula 2
  • czosnek 3 ząbki
  • sól pieprz, oregano, ostra papryka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolę należy dokładnie odcedzić. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na odrobinie masła tak długo aż woda z nich odparuje (ważne żeby pieczarki były bardzo dobrze odparowane). Cebulę i czosnek pokroić w kostke i przesmażyć. Wszystkie składniki zmiksowac blenderem (nie muszą być całkowicie rozdrobnione, mogą być kawałki).
    Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy do keksa i piec ok. 40-45 min. w temp. 180 stopni. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 30 października 2013 Ciekawy sposób na wykonanie pasztetu.Do wykonania wkrótce...dziękuję :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń