Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z piersi kaczki

Pasztet z piersi kaczki

Autor: Na_zywo

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14896

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 20

Smaczny pomysł na "Pasztet z piersi kaczki"

Składniki

  • 40 dag filetów z kaczki
  • 20 dag słoniny
  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 3 jajka
  • 30 dag masła
  • sól
  • pieprz. Marynata: 1/2 szklanki porto
  • kieliszek winiaku
  • starta skórka i sok z pomarańczy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon. Ułóż je w salaterce i zalej marynatą. Przykryj i odstaw na noc do lodówki. Rozpuść masło. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażarki.

  2. Następnie pokrój ją w cieniutkie plasterki. Marynatę z mięsem zmiksuj na gładko. Wbij jajka i stopniowo wlej stopione masło. Całość dopraw. Formę obłóż plasterkami słoniny i włóż masę.

  3. Piecz w temperaturze 200° C przez 80 minut. Zostaw do ostygnięcia. Pasztet udekoruj listkami roszponki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń