Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet z warzyw

Pasztet z warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 429 Ocena: 5159

Dodano:

Odsłon: 19625

Rewelacyjny pasztet, dla największych koneserów.

Składniki

  • 1 seler korzeń ( średni ), 6 marchwi
  • 4 cebule, 1 puszka białej fasoli
  • 3 szklanki rosołu, 1 szklanka bułki tartej
  • 5 jaj, 1/2 kostki masła
  • sól, pieprz, starta gałka muszkatułowa( na czubku łyżeczki )
  • papryka ostra i słodka
> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Seler i marchew starłam na grubych oczkach.Zalałam rosołem dałam masło i dusiłam pod przykryciem.
    Cebule poszatkowałam i zeszkliłam na oleju.
    Fasolę z puszki razem z zalewą zblendowałam
    Cebulę wsypałam do garnka pod koniec duszenia warzyw.
    Wszystko zblendowałam, dołożyłam fasolę również zmiksowaną.
    Kiedy farsz ostygł, dołożyłam jaja, bułkę tartą i przyprawy.

    Piekłam w podłużnej formie na papierze około 1 godz. w 150 *

  2. Wierzch dobrze jest posypać bułką tartą przed pieczeniem. Zapobiega to przypalaniu góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń