Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka z malinami bez pieczenia"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Biszkopty pokrusz lub zmiel krótko w malakserze – mają mieć konsystencję grubej kaszy. Masło powoli rozpuść. Ostudzone wymieszaj z biszkoptami. Tortownicę wyłóż folią spożywczą lub aluminiową. Masę ciasteczkową rozłóż równo na dnie formy i wstaw do lodówki, aby dobrze się scaliła.
Maliny umyj i osusz. Zmiksuj na mus i przetrzyj przez sitko – trzeba oddzielić twarde pesteczki. 1/4 szklanki wody wymieszaj z sokiem malinowym i lekko podgrzej. Rozpuść w soku żelatynę. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem i wymieszaj z musem malinowym. Dodaj sok z żelatyną i ponownie wymieszaj.
Masę wylej na ciasteczkowy spód. Wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem zetnij pionowo brzegi i udekoruj owocami i melisą.Źródło: Naj