Do góry

Desery Przepis na:

Pianka z truskawkami

Pianka z truskawkami

Autor: trele-morele

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 998

Dodano: 07.07.2011

Odsłon: 19603

Polecam, szczególnie na upalne dni! Oczywiście można je przygotować również z innymi owocami i innymi smakami galaretki.

Składniki

  • pół opakowania podłużnych biszkoptów (ok. 70 g)
  • 1 galaretka o smaku poziomkowym
  • 300 ml śmietany kremówki 36%
  • szklanka truskawek przekrojonych na pół
  • 1 galaretka o smaku truskawkowym
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę poziomkową rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i przestudzić, ale nie dopuścić do stężenia.

  2. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową (sam spód) i ułożyć ciasno biszkopty.

  3. Śmietanę ubić na sztywno, powoli dodawać płynną galaretkę i zmiksować ze śmietaną. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia, na minimum 2 godziny.

  4. Rozpuścić drugą galaretkę i wystudzić. Na zastygniętej piance ułożyć połówki truskawek i wylać galaretkę. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Donna81 31 maja 2013 Nie wiem dlaczego,a le czesc przepisu jest niemozliwa do przeczytania. Zamiast liter wyswietlaja sie jakies znaki...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 08 lipca 2011 Bardzo fajna propozycja,w miare szybka i malo skomplikowana!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń