Do góry

Przekąski Przepis na:

PIECZARKI FASZEROWANE

PIECZARKI FASZEROWANE

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 367

Dodano:

Odsłon: 25541

Pieczarki w takiej postaci są po prostu pycha :)

Składniki

  • pieczarki, 1/2 kg
  • cebula, 2 duże
  • sól, pieprz, pieprz cayenne, po szczypcie
  • jajka, 2
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • oliwa, 4 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy. Kapelusze odkładamy, resztę pieczarek siekamy drobno wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie dodając przyprawy (farsz musi być pikantny)

  2. Przyrządzony farsz wkładamy do kapeluszy, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy około 10 minut po każdej stronie (najpierw pieczarki układamy na patelni farszem do dołu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

janusz816 12 sierpnia
To przepis z własnego doświadczenia ,czy z opowieści.Pytam bo nawet kotletów schabowych tak długo się nie smaży.Robię podobnie ,ale 10 min z każdej strony -przesada

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Befado 03 stycznia 2010 ja jaszcze dodaję starty żółty ser,są po prostu super.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń