Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane jajecznica

Pieczarki faszerowane jajecznica

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6491

Dodano:

Odsłon: 39281

Mocno chrupiące!

Składniki

  • pieczarki, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • jajka, 5 szt
  • sol, pieprz, szczpiorek
  • bułka tarta + mąka do panierowania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i osuszamy. Odcinamy ogonki, kapelusze wrzucamy do miski i lekko solimy.

  2. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, po chwili dodajemy starte na wiórki trzonki pieczarek. Gdy nieco się przysmażą wbijamy 3 jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Smażymy, aż jajka się zetną.

  3. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek, panierujemy w jajku - mące - jajku - bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Panierka jest gruba i bardzo chrupiąca.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klauda40 09 sierpnia 2010 a ja odonki kroje w kosteczke i jajko gotuje na twardo i tez kroje w kosteczkei dodaje bulki tartej zeby sie farsz nie rozpadal

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 czerwca 2010 smaczne musi być to Twoje danko a jak pięknie wgląda na zdjęciu!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń