Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z fetą i grillowaną papryką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Usuń trzony z pieczarek, a blaszki dokładnie umyj i lekko natrzyj zewnętrzną ich część oliwą. Ułóż na papierze do pieczenia.
Opiecz lekko na grillowej patelni paprykę i pokrój na wąskie paski. Ser feta podziel na kawałki, dodaj do niego wyciśnięty czosnek, dopraw solą i pieprzem. Nadziej każdy kapelusz doprawionym serem i pokrojoną papryką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz do momentu, aż feta nabierze lekko brązowego koloru (20 minut). Udekoruj świeżą bazylią lub tymiankiem. Podawaj jako przystawkę, dodatek do głównego dania lub na kolację.
Czas przygotowania: ok. 40 minut • porcja: 270 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia