Do góry

Desery Przepis na:

Pieczarki z fetą i grillowaną papryką

Pieczarki z fetą i grillowaną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7977

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z fetą i grillowaną papryką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Usuń trzony z pieczarek, a blaszki dokładnie umyj i lekko natrzyj zewnętrzną ich część oliwą. Ułóż na papierze do pieczenia.

  2. Opiecz lekko na grillowej patelni paprykę i pokrój na wąskie paski. Ser feta podziel na kawałki, dodaj do niego wyciśnięty czosnek, dopraw solą i pieprzem. Nadziej każdy kapelusz doprawionym serem i pokrojoną papryką.

  3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz do momentu, aż feta nabierze lekko brązowego koloru (20 minut). Udekoruj świeżą bazylią lub tymiankiem. Podawaj jako przystawkę, dodatek do głównego dania lub na kolację.

  4. Czas przygotowania: ok. 40 minut • porcja: 270 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 4 osób.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń