Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z mięsem mielonym i kaszą"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Kaszę ugotuj na sypko. Cebulę obierz, pokrój drobno i podsmaż na oleju. Grzyby leśne oraz nóżki z pieczarek oczyść, pokrój i wrzuć do cebuli. Smaż aż odparuje nadmiar soku.
Mięso włóż do miski, dodaj smażone, ostudzone grzyby z cebulą. Przypraw maggi, solą oraz pieprzem.
Kapelusze pieczarek nadziej przygotowanym farszem. Ułóż je na dużej patelni (lub dwóch mniejszych). Podlej gorącym bulionem do wysokości 1/3 kapeluszy. Nakryj naczynie i duś około 20 minut. Możesz dodać do farszu trochę posiekanej natki lub kolendry.
Porcje:15 Przygot. 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie