Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z fasolką

Pieczeń z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 2807

Pieczeń z mięsa drobiowego przekładana zieloną fasolką szparagową.

Składniki

  • filet z kurczaka 4 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • jajko 2 szt
  • sól do smaku pieprz do smaku
  • bułka tarta 4 łyżki
  • boczek 16 plastrów
  • przyprawa do kurczaka do smaku
  • fasolka szparagowa 20 dag
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przepuścić przez maszynkę, cebulę obrać i również skręcić w maszynce. Do mięsa dodać roztrzepane jajka oraz bułkę tartą.

  2. Doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Plastrami boczku wyłożyć formę do pieczenia, na boczek wyłożyć 1/3 farszu mięsnego.

  3. Na farsz położyć podgotowaną w osolonej wodzie fasolkę. Nałożyć znów warstwę mięsa i fasolkę.

  4. Przykryć ostatnią częścią mięsa. Piecz w temp. 190 stopni przez około 50minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń