Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z jajkiem

Pieczeń z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 399

Dodano:

Odsłon: 316

do obiadu oraz na kanapki...

Składniki

  • mięso mielone - 1 kg
  • jajka ugotowane na twardo - 5 szt
  • bułka- 1 szt
  • mleko - 1/2 szkl
  • cebula - 2 szt
  • czosnek - 4 ząbki
  • Sól
  • pieprz
  • Olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. mięso wkładamy do miski dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.
    formę wykładamy folią aluminiową, wykładamy połowę mięsa, układamy jajka i przykrywamy drugą połową mięsa.
    Piekarnik nagrzewamy do 180stC i pieczemy ok 90 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń