Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń żmudzka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Umyte mięso ułóż w garnku, zalej maślanką i odstaw na kilka godzin.
Marchew i jabłka obierz ze skóry, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek potnij na cienkie plasterki, utrzyj z solą i dodaj do startych warzyw razem z łyżeczką soku cytrynowego oraz cukrem.
Natnij w mięsie kieszeń. Włóż do niej farsz i zepnij wykałaczką.
Ułóż wołowinę w natłuszczonej brytfannie, posyp pieprzem oraz rozkruszonym listkiem laurowym. Piecz w temperaturze 180°C.Źródło: Telemax