Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona gęś"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1828
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1828
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Mięso dokładnie umyj, osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy. Dokładnie natrzyj tuszkę w środku i na zewnątrz. Włóż gęś do miski, nakryj folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki.
Przełóż tuszkę do gęsiarki. Nakryj naczynie. Piecz 3-3,5 godz. w temp. 180°C. W trakcie pieczenia polewaj jak najczęściej gęś wytopionym tłuszczem.
<strong>Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Takie jest życie