Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone cebularze"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dolej ciepłe mleko i dosyp 2 łyżki mąki. Po 10 minutach wymieszany rozczyn połącz z resztą mąki, jajkami, roztopionym masłem i szczyptą soli. Wyrób i pozostaw na kwadrans do wyrośnięcia.
Pokrojoną w piórka cebulę posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Zeszklij na oleju.
Ciasto rozwałkuj, wytnij koła i natnij je promieniście w trzech miejscach. Na środek nałóż farsz, a następnie sklej nacięte paski.
Posmaruj paszteciki żółtkiem, posyp solą i piecz pół godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV