Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone jabłka"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Jabłka umyj. Zetnij wierzch i wydrąż gniazda nasienne. Ustaw jabłka w naczyniu żaroodpornym i podlej wodą. Gotuj aż owoce zmiękną, ale nie będą się rozpadały.
Łyżeczką wyjmij miąższ, by nie podziurawić skórki. Pokrój go w kostkę i wymieszaj z jogurtem.
Dodaj zmielone orzechy i cynamon. Napełnij jabłka. Posyp cukrem. Podgrzej w piekarniku.Źródło: Takie jest życie