Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pieczone jabłka"

Składniki

  • 4 duże jabłka
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • łyżka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki zmielonych orzechów
  • szczypta cynamonu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyj. Zetnij wierzch i wydrąż gniazda nasienne. Ustaw jabłka w naczyniu żaroodpornym i podlej wodą. Gotuj aż owoce zmiękną, ale nie będą się rozpadały.

  2. Łyżeczką wyjmij miąższ, by nie podziurawić skórki. Pokrój go w kostkę i wymieszaj z jogurtem.

  3. Dodaj zmielone orzechy i cynamon. Napełnij jabłka. Posyp cukrem. Podgrzej w piekarniku.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń