Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe jabłka, chrupiący wafelek i beza.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z pokrojonym wafelkiem ( kawałek zostawić do dekoracji). Napełnić jabłka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 180°C. Białko ubić na sztywno, dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Zapiec przed kolejne 10 min. aż beza będzie rumiana. Posypać resztą pokrojonego wafelka. Podawać od razu na ciepło.