Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone pierogi z pieczarkami lub mielonym mięsem

Pieczone pierogi z pieczarkami lub mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1805

Dodano:

Odsłon: 33982

Dla wegetarian i mięsożerców.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz mięsny: na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, po kilku minutach dodać cebulę i czosnek sól i pieprz wraz z ziołami. Smażyć ok. 5-7 minut a następnie wystudzić.

  2. Farsz pieczarkowy:pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i ziołami takimi jakie lubicie.

  3. Ciasto: do przesianej mąki dodać kefir, olej 4 łyżki, cukier, sodę, zagnieść aż będzie elastyczne. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min.

  4. Rozwałkować ciasto jak na zwykłe pierogi. Wycinać koła szklanką i nakładać farsz jaki lubicie pieczarkowy lub mięsny. Sklejać pierogi i układać na blaszce do pieczenia na którym rozkładamy papier do pieczenia.

  5. Piec w temp. 180 stC 30 min. moje zrobiły się złociste i niewiarygodnie pachnące!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 listopada 2013 Ekstra pierożki, takich jeszcze nie robiłam więc zabieram do książki.
Na święta zrobię z pieczarkami, pozdrawiam :)

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Monika87 05 maja 2012 Uwielbiam takie pierogi!! do tego sosik czosnkowy i baja! przepis bardzo prosty :) do ulubionych:)

48 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 27 kwietnia 2012 Dziś wypróbowałam ten przepis,pierozki wyszły znakomite.Do ulubionych:-)

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 21 września 2011 ja jako typowy mięsożerca zrobię wersje ..... obie :) i zjem wszytko sama :) Świetny przepis na ciasto pierogowe.

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 22 lipca 2011 No no no Kucharzu:) teraz to ja zostałam skuszona i dzisiaj popełnię te oto pierożki:)

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewuszka 06 lipca 2011 Wczoraj się bawiłam w pierogowanie, jedyne co było trochę kłopotliwe, to bardzo elastyczne ciasto :-) Po upieczeniu znakomite, ale każde kółko, które wycinałam, kurczyło się jak pieron. Czy jest na to jakiś sposób?
Zrobiłam nadzienie z rozdrobnionej kiełbasy doprawionej rozmarynem i pieprzem i żółtym serem.
PYSZNE!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vespula 03 kwietnia 2011 Zrobiłam wczoraj na kolację i wyszło rewelacyjne. Chociaż mi popłynął farsz pieczarkowy i się rozkleiły, ale takie niepolepione też smaczne były :) A tak od siebie radzę mocno doprawiać farsz, bo w cieście robi się mniej smakowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 30 marca 2011 Mąki 375 to około 2 i pół szklanki. Pozdro :)

44 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena79 30 marca 2011 Witam mam pytanko czy tej mąki tylko 37,5dag?

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń