Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się upiecze. :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć. Mieliśmy dwie długie, więc zostały przecięte na pół. Posmarować je olejem z pestek winogron.
Ziarenka ziela angielskiego stłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i otoczyć w nich polędwiczki.
Polędwiczki ułożyć w naczyniu do zapiekania i podlać 1 szklanką wody. naczynie przykryć (może być folia aluminiowa).
Piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
Smacznego.