Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone pstrągi

Pieczone pstrągi

Autor: kucharka-amatorka

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 595

Dodano: 18.04.2018

Odsłon: 303

Nie ma to jak pieczona rybka zjedzona w dobrym towarzystwie. Polecam mój sprawdzony przepis.

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • przyprawy: sól, przyprawa do ryb
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryby wypatroszyć i umyć. Masło utrzeć z posiekanym koperkiem i czosnkiem. Napełnić nim pstrągi. Ryby ułożyć na przenośnym ruszcie kuchennym lub tacce grillowej. Ponacinać. Skropić sokiem z cytryny. Posypać solą i przyprawą do ryb. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C około pół godziny. Po upieczeniu jeszcze raz skropić sokiem z cytryny. Dowolnie przyozdobić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 18 kwietnia Taka ryba jest najlepsza, tyko lekko podkreslony smak! Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 kwietnia nie ma lepiej zrobionej rybki,smaki,aromat,tak lubię,przepysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 kwietnia Pycha, też takie robimy, bo co tydzień mamy od znajomych, którzy mają stawy :)
Tęczowy smakuje nieziemsko.
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń