Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone roladki z ciasta francuskiego

Pieczone roladki z ciasta francuskiego

Autor: NaTalerzuAgnes

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 1699

Dodano: 12.11.2016

Odsłon: 2891

Potrawy z gotowego ciasta francuskiego są bardzo szybkie. Jeśli wpadną do nas nieoczekiwani goście – zawsze możemy ekspresowo wyczarować coś pysznego i pięknie wyglądającego.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 szt.
  • Pesto - 2 łyżki
  • Salami - 150 g
  • Ser żółty - kilka plasterków
  • Czarne oliwki - kilka sztuk
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy pesto (użyłam z bazylii), na to układamy salami, po środku wykładamy oliwki, przykrywamy plastrami sera żółtego. Zwijamy w rulon i kroimy na kilku centymetrowe plasterki.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń