Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone ziemniaczki

Pieczone ziemniaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 3484

Idealny dodatek do dani głównych na obiad, do mięs. Alternatywa dla gotowanych ziemniaków.

Składniki

  • 500 g młodych ziemniaków
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki czosnku
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżeczka pietruszki
  • szczypta tymianku
  • masło do wysmarowania formy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki trzeba dobrze umyć i osuszyć (nie obieramy ich). Potem kroimy je na kawałki równej mniej więcej wielkości aby równomiernie się upiekły. Wkładamy je do miski i dodajemy olej, sól, czosnek, koperek, pietruszkę oraz tymianek. Wszystko dobrze mieszamy ze sobą. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Następnie wykładamy ziemniaki do formy i wkładamy do nagrzanego (200 stopni) piekarnika. Pieczemy je 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń