Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczony schab w glazurze z powidel z czarnych porzeczek

pieczony schab w glazurze z powidel z czarnych porzeczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 351

Dodano:

Odsłon: 36488

polskie jadlo;-)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziarna jalowca i gozdziki tluczemy w mozdzierzu.dodajemy zmiazdzony czosnek i reszte przypraw .doprawiamy sola.mieszamy z oliwa z oliwek.scgab nacinamy w kratke i smarujemy nim przygotowana mieszanka.odstawiamy do ldowki na 24h.przed pieczeniem miesa smarujemy powidlami i pieczemy 2 godziny w 200C.ja podaje z pieczonymi ziemniakami i kawalkami jablka.smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

znawca_kuchni 04 lutego 2010 polskie jadło? co to za określenie?- jadło to raczej może kojarzyć się z bydło - jest polska kuchnia !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

znawca_kuchni 29 stycznia 2010 przepis niby niczego sobie ale ta dekoracja na zdjęciu to chyba dzieło dziecka?albo Twoja radosna twórczość

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hubcio 20 stycznia 2010 sok dodajemy na koniec do naczynia zaroodpornego.czosnek-jak nie lubisz nie dodawaj

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bozia 19 stycznia 2010 wędruje do ulubionych:-)
Często robię nadziewany, kandyzowaną żurawiną...pycha!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 19 stycznia 2010 Bardzo lubię pieczony schab. Znudził mi się już ten klasyczny. Kiedyś wypróbuję Twój przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wandulka 19 stycznia 2010 Chciałam zapytać o ten sok jabłkowy(szklanka) ,do czego i kiedy go dodać?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń