Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczyste z mięs mieszanych"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Mięsa umyj, osusz, pokrój w cząstki, boczek w plastry. W dużej misce przygotuj marynatę z przypraw i oleju. Kawałki mięsa włóż do marynaty, dokładnie połącz, przykryj, odstaw do lodówki na 2 dni.
Formę posmaruj olejem, wsyp bułkę tartą. Naprzemiennie układaj plastry mięsa, dociskając je. Na górze pieczeni ułóż plasterki boczku. Piecz 2 godziny, najpierw pod przykryciem, potem bez.
Czas: około 3 godzin.Źródło: Dobry Tydzień