Do góry

Desery Przepis na:

Piegusek na białkach

Piegusek na białkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Piegusek na białkach"

Składniki

  • 1 szkl. białek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1
  • 5 szkl. mąki
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 20 dag masła
  • 1
  • 5 szkl. maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. czereśni z kompotu
  • cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej z proszkiem. Masło rozpuść. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Mieszając, dodawaj stopniowo cukier puder, a następnie mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Na koniec domieszaj ostudzone masło.

  2. Wsyp mak i czereśnie, wymieszaj masę łyżką. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń