Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która nie lubi słynnych piegusków. Kruche, z rozpływającą się w ustach czekoladą. Hmmm… pycha. Jednak te domowe smakują o niebo lepiej. Wykonanie ich nie zajmuje wiele czasu wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i już po chwili można cieszyć się smakiem domowych słodkości.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 668
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 668
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy jajka i jeszcze chwilę miksujemy aż do połączenia składników. Kiedy masa jest gładka dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Czekoladę siekamy na grubsze kawałki, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładamy niewielkie porcje ciasta w ok 5 cm odstępach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º i pieczemy ok 15 minut. Ciasteczka tuz po upieczeniu są dość miękkie dlatego przed zdjęciem.ich z blaszki musimy poczekać aż nieco przestygną.