Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pielmieni w bulionie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną włoszczyznę, całą nieobraną cebulę, listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj 2 godz.
Z mąki, ciepłej wody, oleju i soli wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę. Wymieszaj mięsa mielone i cebulę pokrojoną w kostkę. Dopraw. Rozwałkuj ciasto, wkładaj farsz, zaklejaj pierogi i gotuj 8 minut we wrzątku. Podawaj z rosołem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień