Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny piernik z nadzieniem pomarańczowym
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1263
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1263
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1283
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 219
Składniki
Żółtka, cukier, smalec, masło, utrzeć dodać roztopiony miód sztuczny ( letni) ucierać, dodać śmietanę, przyprawę do piernika , sodę i dalej ucierać, na koniec dodać mąkę i ubite białka na sztywno i kakao. Delikatnie wymieszać, wlać do dużej formy, piec. Po upieczeniu przekroić na pół.
Pomarańcze obrać, zetrzeć na grubym tarku, jabłka obrać , zetrzeć też na grubym tarku, do garnka wlać wodę i cukier i zagotować wsypując starte owoce , dodać rodzynki i galaretki, chwilę gotować , wystudzić , jak masa zacznie gęstnieć dać na jedną część piernika i przełożyć go drugą. Czekoladę rozpuścić z mlekiem , polać po pierniku, następnie rozpuścić lukier i ozdobić ciasto.