Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z białą fasolą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza-Zdroju</strong>
Farsz: cebulę posiekaj, zeszklij na oliwie. Ziemniaki ugotuj. Ostudź, przeciśnij przez praskę. Dodaj twaróg i fasolę, dobrze utłucz. Dodaj cebulę, przypraw, wymieszaj.
Ciasto: mąkę, jajka, olej i ok. 1/3 szklanki gorącej wody wyrób. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Ułóż farsz, zlep, formując pierogi. Włóż do wrzątku, gdy wypłyną, gotuj 8 minut.
Podawaj z masłem i bułką tartą oraz śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie