Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 274

Dodano:

Odsłon: 163

Zostało trochę ciasta z klasycznych pierogów, a i owoce były pod ręką, to można było się pobawić :)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypać do miski, dodać olej, można też posolić odrobinę. Dolewać ciepłą wodę wyrabiając ciasto aż będzie elastyczne, ale nie będzie się lepić. Wody ile zabierze, ale to będzie ok. pół litra. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i zostawić na pół godziny - lepiej się zwiąże i będzie łatwiej lepić. Ciasto podzielić na 3-4 części i rozwałkowywać. Kółkiem wykrawać kółka, dawać na nie po 2-3 borówki i zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia i potem jeszcze kilka minut (do miękkości). Podawać ze śmietaną i cukrem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń