Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z dynią"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3335
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3335
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Dynię obierz, wydrąż pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę z czosnkiem posiekaj.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij kolejno cebulę, czosnek, a na koniec dynię. Oprósz warzywa solą, pieprzem i duś do miękkości. Kiedy ostygną, rozgnieć je widelcem. Dodaj do masy biały ser, jajko i posiekane zioła.
Mąkę połącz z wodą, olejem, solą i jakiem. Ciasto zagnieć, rozwałkuj, a następnie wytnij kółka. Gdy nałożysz farsz, zlep brzegi.
Wrzuć pierogi do osolonego wrzątku. Gotuj 15 minut od czasu, kiedy wypłyną. Podawaj z suszonymi pomidorami oraz rukolą.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV