Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z grzybami"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 45
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 182
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 45
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 182
Składniki
Suszone grzyby mocz przez noc. Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce, usmaż z posiekaną cebulą. Grzyby ugotuj, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z pieczarkami, usmaż. Dodaj sól i pieprz, dosyp bułki tartej.
Przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli i wodę, zagnieć. Ciasto powinno być sprężyste i nie klejące, podziel je na kilka części. Rozwałkuj, wycinaj kółka, kładź farsz. Zaklejaj. Wrzucaj na wrzącą osoloną wodę, gotuj kilka minut. Podawaj z podsmażoną cebulką.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień