Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Składniki
Do mąki wbij jajko, dodaj 1/2 szklanki wody, szczyptę soli i wyrób ciasto. Grzyby namocz na noc. Następnego dnia ugotuj je do miękkości, odcedź i pokrój na paski. Kapustę odciśnij i posiekaj, zalej wywarem z grzybów, przypraw i gotuj przez 30 minut.
Cebule podsmaż na oleju i dodaj kapustę. Przypraw i dodaj grzyby. Do farszu wrzuć posiekane jaja oraz orzechy. Ciasto rozwałkuj, wykrój kółka, wypełnij farszem i zlep. Ugotowane pierogi podaj polane gorącym masłem.Źródło: Na żywo