Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 563

Dodano:

Odsłon: 11319

Smaczne, szybko znikają z talerza.

Składniki

  • CIASTO
  • 1/2 kg, mąki
  • 1, jajko
  • żółtko
  • szklanka ciepłej wody
  • szczypta soli
  • FARSZ
  • 0,5 kg, mięsa wieprzowego
  • ok. 25 dkg, kapusty kiszonej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FARSZ: Mięso upiec z przyprawami, następnie posiekać lub zmiksować. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Wszystko razem wymieszać i doprawić.

  2. CIASTO: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Wałkować, wykrawać kółka na środek nakładać farsz, składać na pół i końcówki zakleić widelcem. Pierogi gotować w osolonej wodzie.

  3. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń