Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z owocami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Twaróg utrzeć z żółtkami i cukrem do smaku. Dodać kilka kropli aromatu waniliowego, wymieszać. Przebrać truskawki, oderwać szypułki, umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w drobną kosteczkę, połączyć z masą twarogową.
Przygotować ciasto: mąkę zagnieść z letnim mlekiem i jajkiem. Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm, szklanką wykrawać krążki. Na każdym z krążków układać łyżką po porcji farszu, ciasto składać na pół i dokładnie zalepiać brzegi.
Ugotować wodę, osolić. Na wrzątek wrzucać po porcji pierogów, gotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć, przelać szybko zimną wodą, polać olejem, żeby się nie skleiły. Podać polane śmietaną lub smażoną na maśle bułką tartą.
<strong>: ok. 55 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium