Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierożki z pomarańczami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 648
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 648
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 223
Składniki
Zagotuj mleko ze szczyptą soli, wsyp kaszę mannę. Gotuj do zgęstnienia. Pomarańcze umyj, sparz, pokrój drobno i przesmaż na mocno rozgrzanym miodzie z dodatkiem imbiru.
Część odłóż do dekoracji, resztę połącz z kaszą. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij kwadraty, na każdy nałóż farsz i dokładnie zlep.
Wrzuć na gotującą się wodę (osoloną i z 3 łyżkami oleju), gotuj kilka minut. Podawaj z sosem czekoladowym.Źródło: Na żywo