Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś gęsi w żurawinie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Piersi gęsi natrzyj czosnkiem granulowanym, posyp majerankiem, solą i pieprzem. Ułóż w formie, przykryj folią, wstaw na noc do lodówki.
Mięso posyp żurawiną, podlej wodą. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pół godziny przed końcem zdejmij pokrywkę, żeby gęś się zarumie niła. Podczas pieczenia piersi gęsi często podlewaj tworzącym się sosem.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 12, cena za porcję 6,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie