Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona w porach

Pierś pieczona w porach

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6456

Dodano: 11.03.2012

Odsłon: 11580

Smaczna alternatywa dla kotletów i kurczaka pieczonego!Pyszne,soczyste i inne!!!!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z jogurtem,dodać stary czosnek i sól.Dokładnie wymieszać.

  2. Marchewkę obrać ,przekroić wzdłuż na pół i poszatkować w cienkie plasterki.Pora oczyścić i przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki.

  3. Pierś kurczaka włożyć do marynaty z majonezu i jogurtu,dodać warzywa,wymieszać razem i odstawić do lodówki na ok 2h.Im dłużej tym lepiej.

  4. Potem całość przełożyć od rękawa do pieczenia i piec ok 40 min w 180st.Ja po upieczeniu całość posypałam świeżym koperkiem.

  5. Smacznego!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 12 marca 2012 Już wiem ,że pyszne i pięknie wygląda.Chętnie skorzystam z tego przepisu.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 11 marca 2012 MMmmm uwielbiam pierś z kurczaka, ciekawy pomysł :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń