Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z bazylią, serem i pieczarkami

Pierś z bazylią, serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 345 Ocena: 3541

Dodano:

Odsłon: 6937

Uwielbiam nadziewaną pierś, dlatego to połączenie powinno zasmakować fanom drobiu i nie tylko ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna 1 szt
  • bazylia świeża 10 listków
  • ser żółty 4 plastry
  • pieczarki 80 g
  • kucharek do smaku
  • bazylia suszona do smaku
  • mąka 2-3 łyżki
  • jajo 1-2 szt
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, naciąć, tworząc kieszeń i przyprawić do smaku. Umyte i pokrojone pieczarki usmażyć, ostudzić. "Kieszeń" wyłożyć listkami bazylii, pieczarkami i plastrami sera.

  2. Ciasno zwinąć a następnie opanierować. Smażyć w głębokim oleju przez kilka minut z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i brokułem ;)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego To jest idealna alternatywa, dla dzisiejszych słodkości xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń