Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś z kurczaka faszerowana tuńczykiem"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut
Por oczyścić, oddzielić liście i krótko sparzyć je we wrzątku. Kapary odsączyć z zalewy i posiekać. Piersi z kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć. Ułożyć na deseczce, przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Zdjąć folię. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać posiekanymi kaparami. Ułożyć liście pora oraz odcedzone z oleju mięso tuńczyka.
Całość ostrożnie zwinąć w roladę, przewiązać sznurkiem. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Potem przełożyć do brytfanny, podlać białym winem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piec do miękkości. Podczas pieczenia podlewać wypieczonym sosem lub winem. Serwować np. z brokułami.Źródło: Życie na gorąco