Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka faszerowana tuńczykiem

Pierś z kurczaka faszerowana tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pierś z kurczaka faszerowana tuńczykiem"

Składniki

  • Składniki na 4 porcje 1 por
  • 600 g piersi kurczaka
  • 2 łyżki kaparów
  • 130 g tuńczyka w oleju
  • 3 łyżki oliwy
  • 150 ml białego wina
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut

  2. Por oczyścić, oddzielić liście i krótko sparzyć je we wrzątku. Kapary odsączyć z zalewy i posiekać. Piersi z kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć. Ułożyć na deseczce, przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Zdjąć folię. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać posiekanymi kaparami. Ułożyć liście pora oraz odcedzone z oleju mięso tuńczyka.

  3. Całość ostrożnie zwinąć w roladę, przewiązać sznurkiem. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Potem przełożyć do brytfanny, podlać białym winem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piec do miękkości. Podczas pieczenia podlewać wypieczonym sosem lub winem. Serwować np. z brokułami.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń