Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w marchewce

Pierś z kurczaka w marchewce

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3545

Dodano:

Odsłon: 6980

Zamiast sosu zdrowa marchewka :)

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt.
  • marchewka duża 1 szt.
  • jogurt grecki lub śmietana 1 łyżka
  • sól, pieprz szczypta
  • gałka muszkatałowa, cynamon szczypta
  • olej z masłem 1 łyżka
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś przyprawiamy solą wieprzem i odstawiamy na chwilę, Pieczemy na oliwie z masłem, gdy się nam zrumieni dodajemy startą na drobno marchewkę, odrobinę gałki muszkatowej i cynamonu, delikatnie podsmażamy, na koniec dodajemy odrobinę gęstego jogurtu lub śmietanę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń