Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka w cieście koperkowym

Piersi z kurczaka w cieście koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 1729

kotlety,drób

Składniki

  • piersi z kurczaka lub indyka, 4-6plastrów
  • mąka, 4-5 lyżek
  • jajka, 3
  • sół,pieprz
  • KOPER, pęczek
  • mleko, pół szklanki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. plastry z mięsa lekko rozbić, następnie przyprawić i zostawić na 10 min.

  2. jajka wbić do miski i dodać mleka i rozbić trzepaczką,doprawić wegetą i dodać mąke,powinna być uzyskana gęsta masa

  3. koper pokroićdrobno i dodać do masy utworzonej z jajek,mąki i mleka,wymieszać

  4. kotlety zamoczyć w masie koperkowej a następnie smażyć na gorącym oleju. Można podawć z surówką, ziemniakami, frytkami kto jak woli

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń