Do góry

Przekąski Przepis na:

piersi z kurczaka z grzybami i zupie cebulowej

piersi z kurczaka z grzybami i zupie cebulowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 1421

Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4 sztuki
  • świeże pieczarki lub ze słoika w zalewie solonej, 1 słoik duży
  • Śmietana 30%, 500 ml
  • zupa cebulowa Knorr, 2 opakowania
  • pieprz
  • sól
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z kury pokroić w paski. Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. Świeże pieczarki obrać ze skórki pokroić lub pieczarki z słoika odcedzić z zalewy. Pieczarki przełożyć na filety z kury.

  3. Śmietanę 30% przelać do miseczki wymieszać z 2 opakowaniami zupy cebulowej. Zalać pieczarki i filety.

  4. Zapiekać ok 45 min w temp. 180 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń