Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami i żółtym serem

Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami i żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 1290

Dodano:

Odsłon: 5279

To moje ostatnie odkrycie - pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i żółtym serem. Pomysł na efektowny, bardzo smaczny i sycący obiad. W przygotowaniu niezwykle prosty, za co ode mnie dostaje duży plus! Szczerze zachęcam do wypróbowania :)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebulka
  • 10 dkg żółtego sera
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Cebulkę podsmażamy na oleju, a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy aż zmiękną, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem. Przestudzone pieczarki nakładamy na piersi z kurczaka, smarujemy łyżką majonezu i na koniec posypujemy startym żółtym serem. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń