Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pigwa faszerowana orzechami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Umyte pigwy w całości włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz kwadrans.
Gdy ostygną, zetnij czapeczki i wydrąż środki.
Zgnieć je na gładką masę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami, serkiem, cukrem oraz rodzynkami.
Umieść farsz w pigwach, a wierzch posyp cukrem pudrem.
Czas: 40 min, 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV